POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 16. 2. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.306 klicev. Med 555 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 101 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 42 tatvin, 16 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 7 ponarejanj denarja, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 drzno tatvino ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 67 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 48 na območju PU Novo mesto, 19 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (17), Rusije (14), Afganistana (12).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.