Že od jutra panika na vladi. Jim Ribičič pa trosi zaupne informacije?

sodišče
slika: demokracija

Očitno imajo stari komunisti še vedno iste navade. Ovajati vse tisto, kar se dogaja pri odločevalcih. Tako naj bi, kot poročal Požareport.  Ciril Ribičič, naj bi namreč odnašal zaupne informacije iz Ustavnega sodišča do vlade?

Velika panika zaradi – današnje* – morebitne odločitve ustavnega sodišča, da zadrži izvajanje ustavno sporne novele zakona o RTV Slovenija, se je, vsaj po informacijah portala Požar report, začela že zjutraj, na Gregorčičevi, kjer domuje kabinet predsednika vlade, potem ko je tja prišla informacija o novem razmerju med ustavnimi sodniki, in sicer 5 proti 3, v prid pobudnikov ustavne presoje sporne novele.

Očitno je starim komunistom še nekaj odtalo iz prejšnjega režima. Zaupno informacijo o novem razmerju med ustavnimi sodniki naj bi do vlade (sicer povsem nelegalno) prinesel kar nekdanji ustavni sodnik Ciril Ribičič, ki je tudi sodeloval pri vladnem odgovoru na pobudo ustavne presoje. Ribičič naj bi bil sicer odlično informiran o dogajanju na US, predvsem prek svoje naveze z generalnim sekretarjem US Sebastianom Neradom, piše Bojan Požar.

In kaj sedaj, če Robert Golob in  tisti, ki so pripravljali sporni zakon o RTV pogorijo? Da se to nebi zgodilo, naj bi sedaj Golobovi želeli da bi zadržati bojno linijo na ustavnem sodišču vsaj še dva tedna, do konca februarja, saj je do takrat pričakovati konstituiranje novega sveta RTV, na podlagi novega spornega zakona. Ko bo novi svet RTV enkrat konstituiran, bi bilo namreč začasno zadržanje zakona lahko že brezpredmetno.

Novodobni komunisti, stare navade?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.