POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 16. 5. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.233 klicev. Med 451 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 87 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 52 kaznivih dejanj.

V 73 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 13 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 25 tatvin, 8 vlomov, 6 nasilij v družini, 5 poškodovanj tuje stvari, 3 grožnje, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 ponarejanje listin, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 31 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 13 na območju PU Koper, 12 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Celje, 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (8), Irana (7), Kosova (5).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.