POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 17. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1448 klicev, med njimi 17 nujnih. Med 622 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 86 kaznivih dejanj, 95 kršitev JRM in 109 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 14 vlomov, 6 povzročitev telesne poškodbe, 5 dejanj nasilja v družini, 4 ponarejanja listin, 3 grožnje in 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 70 krat posredovali na javnem kraju in 25 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 109 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 12 nesrečah pa so se udeleženci lažje telesno poškodovali. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozila.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 31 oseb in sicer 25 na območju PU Koper in 6 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Pakistana (11), Turčije (9) in Egipta (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.