Sindikalista policistov zlizana s politiko? Eden SD drugi LMŠ?

Policija poročilo, slovenska policija

Le kaj bi se zgodilo, če bi bil kateri od dveh policijskih sindikatov član Slovenske demokratske stranke? Zagotovo bi bilo to nezaslišano dejanje in vtikovanje stranke v delo policije?

Oba sindikalista policije sta zlizana z levo politiko?

Ker policijska sindikata vodita človeka, ki sta zlizana s politiko, eden je član stranke SD, drugi pa član LMŠ, ne moremo z gotovostjo trditi, da je policija neodvisna. In očitno zato obema sindikalistoma ni povšeči, notranji minister Aleš Hojs, ki prihaja iz stranke SDS. Ter namesto, da bi sindikata delala tisto, kar je njuna primarna naloga, torej skrbela za pravice zaposlenih v policiji, se vtikujeta v delo ministra. Gre za še dve kriptopolitični organizaciji po vzoru paravojske z Metelkove v Ljubljani. Piše portal Nova24TV.

V levem pljuvalniku proti vladi, imenovanem Svet24, ki spada v kvoto medijskega tajkuna Martina Odlazka, sta se nazadnje “drenjala” kar dva sindikalna poglavarja: Kristjan Mlekuš, vodja Sindikata policistov Slovenije, in Rok Cvetko, vodja Policijskega sindikata Slovenije. Tokrat sta se znova šla svoj politični aktivizem oziroma lahko “boj za korito”. Prvi očitno v imenu Socialnih demokratov, drugi pa v imenu vse bolj umirajoče LMŠ. 

Cvetko, recimo se v svojem pogovoru za Odlazkov medij pritožuje, da so odnosi v policiji vse slabši, in da obstaja strah pred razgradnjo policijskega sistema, zmanjševanje zaupanja v sistem pravičnosti, nepristranskost institucij in v pravno državo. Gre za očitke, kakršne pogosto lahko slišimo s strani njegovih strankarskih predstavnikov. Mlekuš pa je bil v intervjuju tudi skrajno žaljiv, ko je dejal, da ga “izjave Hojsa spominjajo na izjave pijanega in verbalno agresivnega voznika med policijskim postopkom”. Obenem je Cvetko navajal še domnevno žaljiv odnos ministra do policistov, čeprav vemo, da je bil Hojs včasih oster in neposreden zaradi slabega in politično kontaminiranega dela policije. Sicer bi še lahko naštevali neumnosti, ki sta jih izrekla politično “neodvisna” sindikalista, a je škoda vsakega zapisanega stavka. 

In še ena slika je zanimiva. To ni več zlizanost s politiko. To je navadna nesramnost.

Žalostno je le, da se sindikalista še 30 let po osamosvojitvi, ne zavedata, da slovenska policija ni več milica, ki bi jo vodil sindikat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.