POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 17. 8. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejet 1601 klic. Med 636 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 164 prometnih nesreč, 85 kršitev javnega reda in miru ter 61 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 2 nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in 25 nesreč z lažjimi. V preostalih 136 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 9 vozil. Pridržali niso nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 62 intervenciji na javnih krajih in 23 v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja na območju PU Novo mesto.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 31 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, po 2 povzročitvi telesnih poškodb, kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnji ter po 1 rop in ponarejanje denarja. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi na območju PU Kranj izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 75 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 54 na območju PU Novo mesto, 19 na območju PU Koper in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (21), Maroka (19), Nepala (14).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.