POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 17. 9. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.619 klicev. Med 627 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 95 prometnih nesreč, 112 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

V 75 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika na območju PU Maribor in PU Novo mesto.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 79 intervencij na javnem kraju, 33 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev na območju PU Celje, PU Ljubljana in PU Koper, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi na območju PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 41 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 6 groženj, 4 povzročitve telesnih poškodb ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 306 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 268 na območju PU Novo mesto, 24 na območju PU Koper, 8 na območju PU Ljubljana, 5 na območju PU Maribor in 1 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (126), Maroka (61), Pakistana (21).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.