Ta duhovit odgovor upokojenca, predsedniku vlade Golobu, je nasmejal splet.

upokojenci

Vlada Roberta goloba še vedno ni poskrbela za upokojence, ki so pod to vlado še vedno močno zapostavljeni. Nekateri komaj preživijo.

V Sloveniji ima pokojnine, manjše od 700 evrov, kar 80 odstotkov upokojencev. Po podatkih, Sindikata slovenskih upokojencev (SUS), je med njimi 73.874 takšnih, ki prejmejo manj kot 400 evrov na mesec, in 263.632 takšnih, ki se morajo čez mesec prebiti s 500 evri. To je kar polovica upokojenske populacije.


Čedalje večje število upokojencev  se iz dneva v dan spopada z vprašanjem, kako preživeti z borno pokojnino, vedno večje število se spopada z revščino in se sprašuje, kako to, da so pristali na socialnem dnu, kljub temu da so izpolnili predpisano pokojninsko dobo, in se danes le s težavo prebijajo iz meseca v mesec.

Nekateri na vse skupaj gledajo tudi s kančkom optimizma, pa čeprav so še kako jezni na vlado, ki v tej situaciji nikakor ne pomaga. Tukaj je šaljiva pripoved upokojenca, tako se glasi: “Vprašal sem našega premiera, kako naj preživim, ker imam 500€ pokojnine in 450€ stroškov a mesec. Pa me je gospod premier vprašal, če imam kaj premičnin in nepremičnin za prodajo, i sem mu dejal, da iam premične zobe in nepremičnega tiča!”

Ob tem človek niti ne ve, ali bi se smejal ali jokal. Dejstvo pa je le to da je življenje upokojenca v Sloveniji, pod to vlado izredno slabo.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.