POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 18. 1. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1132 klicev. Med 467 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 33 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 8 groženj, 3 ponarejanje listin, po 2 nasilji v družini in drzni tatvini ter po 1 kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 22 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini,
so 2 osebama na območju policijskih uprav Celje in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 110 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 12 so bili udeleženci lažje poškodovani, v 3 pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 14 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 7 na območju PU Koper in 7 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (5), Turčije (5) in Kube (4).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.