POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 18. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1461 klicev. Med 520 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 108 prometnih nesreč, 40 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 19 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 3 kazniva dejanja grožnje in nasilje v družini, 2 kaznivi dejanji povzročitev telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanje listin in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 34 intervencij na javnem kraju in 6 v zasebnih prostorih. Pridržali so kršitelja na območju policijske uprave Ljubljana.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam, na območju policijskih uprav Maribor, Nova Gorica in Murska Sobota, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju policijske uprave Novo mesto.

V 95 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 26 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 14 na območju PU Novo mesto, 11 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (14), Kube (7) in Iraka (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.