Razrešeni Sovič (SD), naj najprej pomete pred svojim pragom!

TANJA FAJON
Tanja Fajon in nekdanji župan Maribora Boris Sovič, slika: twitter

Boris Sovič te dni medijem razlaga, kako je bila njegova razrešitev z mesta predsednika uprave “politično motivirana”. A bi bilo bolje, da bi najprej pometel pred svojim pragom.

Borisa Soviča je na čelo Elektra Maribor nastavila prav politika

Boris Sovič je bil nekoč mariborski župan iz vrst stranke SD – od takrat smo si ga zapolnili po slabem vodenju mariborske mestne občine, poleg tega pa je večino kariere preživel v raznih podjetjih v državni lasti, bil je tudi poslanec. Je član Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije Tita Turnška, o čemer smo pisali že nekaj let nazaj – pojavil se je namreč tudi na zloglasnem SD pikniku, kjer sta bila prisotna še politična sodnika Matjaž Štok in Slavko Gazvoda, ki sta se med drugim spravljala na nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja, ki je bil sicer tudi Sovičev protikandidat.

desno zgoraj Boris Sovič, slika twitter

No, Sovič pa je pred dnevi potrdil, da so ga razrešili z mesta predsednika uprave Elektro Maribor, začasno ga bo nadomestil prvi nadzornik Jože Hebar. Sovič seveda poudarja, da je šlo za politično razrešitev. Kdo pa je njega nastavil?

Sovič je bil v času prve vlade Janeza Drnovška državni sekretar za energetiko, leta 2007 po koncu svoje županske kariere pa je postal slovenski veleposlanik v Izraelu, in to na podlagi dogovora zmed Borutom Pahorjem in Janezom Janšo, ki je takrat vodil svojo prvo vlado. Dogovor o Soviču je bil pravzaprav skriti kadrovski del tedanjega popisanega Partnerstva za razvoj med Janševo vlado in Pahorjevimi Socialnimi demokrati, je včeraj spomnil Požareport. Predsednik uprave Elektra Maribor je postal februarja 2012, torej ravno ob izteku odstopljene Pahorjeve vlade ter ob nastopu druge Janševe vlade.

Kako že pravi pregovor? Najprej pometite pred svojim pragom! SOCIALNI DEMOKRATI!

P.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.