Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1309 klicev. Med 481 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 68 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 22 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 6 groženj, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, 2 povzročitvi telesnih poškodb ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanje listin, drzna tatvina, rop in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju in 38 v zasebnih prostorih. Pridržali so 5 kršiteljev na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Novo mesto.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam, na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Murska Sobota, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika na območju policijske uprave Koper.

V 63 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 5 nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 14 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer po 5 na območju PU Koper in PU Murska Sobota ter 4 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Iraka (5), Afganistana (4) in Turčije (4).