POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 18. 4. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.130 klicev. Med 481 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 101 prometno nesrečo, 68 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 95 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih, nobena oseba ni izgubila življenja. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 44 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 tatvin, 18 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesnih poškodb, po 2 nasilji v družini in grožnji ter po 1 ponarejanje listin in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 41 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 34 na območju PU Koper in 7 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Nepala (13), Afganistana (7), Pakistana (6).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.