POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 19. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1220 klicev. Med 454 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 79 prometnih nesreč, 61 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 15 tatvin, 14 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po 2 kaznivi dejanji nasilje v družini in ponarejanje listin ter po 1 kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 40 intervencij na javnem kraju in 21 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijske uprave Maribor.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama, na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozila.

V 60 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 14 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 prometnih nesrečah huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa je 1 oseba umrla.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 21 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 12 na območju PU Maribor in 9 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (6), Egipta (5) in Poljske (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.