POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 19. 8. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.859 klicev. Med 764 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 142 prometnih nesreč, 110 kršitev javnega reda in miru ter 82 kaznivih dejanj.

V 122 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  5 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 79 intervencij na javnem kraju, 31 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 15 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, po 4 povzročitve telesnih poškodb in nasilja v družini ter po 2 ropa, kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanji denarja in grožnji.

V zadnjih 24 urah je so zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavali 362 oseb, 328 na območju PU Novo mesto ter 34 na območju PU koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (187), Maroka (99) in Pakistana (22).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.