POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 2. 1. 2024

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 962 klicev. Med 351 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 46 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 45 kaznivih dejanj.

V 42 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 2 nesrečah so bili udeleženci lahko in v 2 nesrečah hudo telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 23 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so osebi z območja PU Celje izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 15 poškodovanj tuje stvari, 14 tatvin, 7 vlomov, 4 nasilja v družini, po 2 drzni tatvini in grožnji ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 158 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 147 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Murska Sobota in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ, 74 državljanov Sirije, 29 Maroka in 16 Afganistana.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.