POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 2. 3. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1227 klicev. Med 484 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 96 prometnih nesreč, 51 kršitev javnega reda in miru ter 69 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 12 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji ponarejanje denarja in grožnja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, preprečitev uradnega dejanja uradni osebi, rop in nasilje v družini.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Koper.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam, na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Novo mesto, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 12 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju policijske uprave Celje.

V 92 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 4 nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali državljane Kosova (5), Turčije (2) in Egipta (1).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.