Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1687 klicev. Med 619 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 104 prometne nesreče, 89 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 11 poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 8 groženj, 6 kaznivih dejanj nasilja v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 3 drzne tatvine ter po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 67 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam, na območju policijskih uprav Maribor in Novo mesto, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozila. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju policijske uprave Maribor.

V 92 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 prometnih nesrečah pa so bili udeleženci hudo telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 16 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 14 na območju PU Koper ter po 1 na območju PU Maribor in PU Murska Sobota. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (14).