POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 2. 5. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1361 klicev, med njimi 25 nujnih. Med 511 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 64 kaznivih dejanj, 106 kršitev JRM in 71 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 19 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 7 povzročitev telesnih poškodb, po 4 ponarejanja listin in dejanj nasilja v družini, 3 grožnje in 1 rop.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrepi prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 60 krat posredovali na javnem kraju in 46 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 50 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 15 nesrečah so bili udeleženci lažje telesno poškodovani, v 6 pa huje. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika in zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu 12 voznikom zasegli vozila.

V zadnji 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 28 oseb in sicer 13 na območju PU Murska Sobota, 12 na območju PU Novo mesto, 2 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Pakistana (13), Afganistana (5) in Bangladeša (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.