POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 20. 10. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1390 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 533 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 129 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 112 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 15 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v dveh pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zaseženih šest vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 34 intervencij na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržan je bil en kršitelj.

Med kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin, 10 vlomov, sedem poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri ponarejanja denarja, dve povzročitvi telesnih poškodb in dve kaznivi dejanji nasilja v družini ter eno ponarejanje listin in drzna tatvina. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen dvema osebama.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 26 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 15 na območju Policijske uprave Novo mesto, 7 na območju Policijske uprave Koper, 3 na območju Policijske uprave Ljubljana in 1 na območju Policijske uprave Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (17), Pakistana (4) in Turčije (3).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.