Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1448 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 548 dogodkov, med katerimi so bile tudi 103 prometne nesreče, 58 kršitev javnega reda in miru ter 64 kaznivih dejanj.

V 88 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 12 so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v dveh huje, v eni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bilo zaseženih devet vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 38 intervencij na javnih krajih in 20 v zasebnih prostorih. Pridržana sta bila dva kršitelja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 29 tatvin, 11 vlomov, devet poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri nasilja v družini in tri kazniva dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami, dve ponarejanji listin ter ena povzročitev telesne poškodbe, drzna tatvina in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen trem osebam.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 8 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 5 na območju Policijske uprave Koper in 3 na območju Policijske uprave Novo mesto. Med njimi so bili državljani Afganistana (5), Alžirije (2) in Irana (9).