POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 20. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1496 klicev.

Med 591 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 72 kršitev javnega reda in miru ter 85 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 107 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 18 prometnih nesreč z lahko in 5 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Ljubljana.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 6 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 49 intervencij na javnem kraju in 23 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 3 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 35 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 15 vlomov, 6 groženj, 5 povzročitev telesne poškodbe, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja, 2 ponarejanji listin in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana in Celje.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 17 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 12 na območju PU Novo mesto, 3 na območju PU Koper in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (11), Pakistana (3) in Poljske (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.