Tako pa je Aleš Hojs zaprl usta Urošu Slaku.

ALEŠ HOJS
ALEŠ HOJS

Ustavno sodišče je včeraj odločilo, da so bili ukrepi zoper koronavirus, ki so omejevali zbiranje protestnikov neustavni. Na to neumnost se je že odzval notranji minister Aleš Hojs.


ALEŠ HOJS ZAPRL USTA UROŠU SLAKU

Kot je navedlo ustavno sodišče, je splošna in vnaprejšnja prepoved protestov nujna v demokratični družbi samo, če obstaja resnična nevarnost, da bodo protesti povzročili posledice za varovane pravne dobrine, ki jih ni mogoče preprečiti z drugimi, manj strogimi ukrepi. Za vnaprejšnjo prepoved mirnih zbiranj ne zadostujejo gole domneve, da bodo zaradi njih ogrožene varovane pravne dobrine. To pomeni, da za utemeljitev nujnosti posegov v pravico do mirnega zbiranja ne zadostuje sklicevanje na splošno epidemiološko stanje in število okuženih, ampak mora oblast posebej skrbno preučiti možnosti za uskladitev obeh pravic.

Slovenija se je nahajala celo v črni fazi, na dan je umrlo po 50 ljudi. In vlada naj bi dovolila zbiranje ljudi na protestih neomejeno? Najbolj je zanimivo, da je ustavno sodišče zapisalo, da je država dolžna najti druge načine v povezavi z organizatorji protesta. O tem je govoril tudi Aleš Hojs v oddajo 24ur zvečer, ko je zaprl usta voditelju Slaku.

P.M.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.