POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 20. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1203 klicev.

Med 416 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 64 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 53 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 56 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 7 prometnih nesreč z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 31 intervencij na javnem kraju in 15 v zasebnih prostorih.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 24 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 kaznivi dejanji nasilja v družini ter po 1 kaznivo dejanje povzročitve telesne poškodbe in ropa.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Ljubljana.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 73 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 50 na območju PU Koper, 12 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Murska Sobota in 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (36), Afganistana (11) in Turčije (8).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.