POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 21. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1319 klicev. Med 539 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 16 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 109 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru, ter 60 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 101 prometno nesrečo s premoženjsko škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 1 prometno nesrečo, v katerih je 1 oseba umrla.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika na območju Policijske uprave Maribor, ter zasegli 13 vozil zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov in sicer po 4 na območju policijskih uprav Ljubljana, Kranj in Celje, ter 1 vozilo na območju Policijske uprave Maribor.

Javni red in mir je bil kršen v 34 primerih na javnih krajih, ter 24-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje in sicer 2 na območju Policijske uprave Ljubljana, ter po 1 kršitelja na območju policijskih uprav Celje in Novo mesto.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 1 osebi na območju Policijske uprave Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 25 tatvin, 1 drzna tatvina, 13 vlomov, 1 rop, 11 poškodovanj tuje stvari, 4 grožnje, 2 nasilji v družini, 2 ponarejanji listin in 1 povzročitev telesnih poškodb.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 28 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 23 na območju PU Koper in 5 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (15), Pakistana (6) in Turčije (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.