Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 21. 2. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.250 klicev. Med 537 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 126 prometnih nesreč, 45 kršitev javnega reda in miru ter 95 kaznivih dejanj.

V 114 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 47 tatvin, 21 vlomov, 17 poškodovanj tuje stvari, 4 kazniva dejanja nasilja v družini, 2 ropa ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje denarja in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 85 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 52 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper, 7 na območju PU Kranj in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Ruske federacije (30), Konga (16) in Afganistana (12).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
62%
7.2km/h
0%
13°C
16°
12°
13°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
6°
Sun
4°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.