Anketa Ninamedie! Golob na tankem ledu, Logar najbolj popularen

Anketa Ninamedie za Večer in Dnevnik kaže na nadaljevanje trenda usihanja javnomnenjske podpore vodilni stranki Gibanju svoboda.

A na račun Svobode nihče ne profitira, saj je v manjšem vzponu le Levica, močno pa je poskočil delež neopredeljenih. Volivci so predsednika vlade Goloba ocenili z dobro trojko, čeprav si roko na srce niti dvojke ne zasluži.


Če bi bile volitve minulo nedeljo, bi po anketi Ninamedie največ, 26,1 %, anketirancev volilo Gibanje Svoboda, kar pa je denimo več kot sedem odstotnih točk manj kot septembra lani. Sledijo SDS z 20,1 %, kar je dve do tri odstotne točke manj kot pred meseci, na tretjem mestu pa sta s 7,1 % NSi in SD. Krščanskim demokratom je podpora v prvih povolilnih mesecih močno rasla, sedaj pa se je nekoliko znižala. Podobno velja tudi za SD. Levico bi izbralo 6,2 % ljudi.

Druge stranke bi volilo 3,2 % vprašanih, kar pomeni trend navzgor. Izrazito pa je poskočil delež neopredeljenih, ki je že pri četrtini vseh sodelujočih v anketi.

Na vrhu lestvice priljubljenosti politikov Večera in Dnevnika medtem ostaja Anže Logar z vse večjo prednostjo pred Natašo Pirc Musar in Ljudmilo Novak. Sledijo Bešič Loredan, Golob, Janković, Fajon, Tonin, Klakočar Zupančič in Cigler Kralj.

VIR: domovina.je

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.