POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 21. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1239 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 528 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 100 prometnih nesreč, 63 kršitve javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

V 88 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 10 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v dveh pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zaseženih pet vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 47 intervencij na javnih krajih in 16 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili trije kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 39 tatvin, 15 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, šest ponarejanj denarja, štiri grožnje, tri nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb in eno ponarejanje listin preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter kaznivo dejanje v povezavi s prepovedanimi drogami. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen dvema osebama.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 20 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 16 na območju Policijske uprave Koper in 4 na območju Policijske uprave Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (13), Alžirije (3) in Afganistana (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.