Policija

V zadnjih 24. urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1143 klicev.

Med 426 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 60 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 49 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 57 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 2 prometni nesreči z lahko in 1 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijskih uprav Celje.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 12 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 28 intervencij na javnem kraju in 35 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Maribor, Novo mesto in Kranj.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 25 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, po 5 vlomov in groženj ter po 1 kaznivo dejanje nasilja v družini in ponarejanja listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli prepoved približevanja 1 osebi na območju Policijske uprave Nova Gorica.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 28 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 16 na območju PU Maribor, 9 na območju PU Koper in 3 na območju PU Nova Gorica. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (14), Turčije (9) in Eritreje (3).