Mineva leto dni od zdravila, ki ga je prejel Kris. Poglejte ga danes! (video)

Pred enim letom je Slovenija poslala Krisa in njegovo družino v ZDA, kjer je mali Kris prejel “čudežno” zdravilo Zolgensmo.

Mineva eno leto, odkar je Kris prejel zdravilo

Kris Zudich se je rodil z redko gensko boleznijo, spinalno mišično atrofijo (SMA), ter združil Slovenijo ob iskanju pomoči za zdravilo, za katero je treba odšteti dva milijona. Spomnimo, starši so imeli le štiri mesece časa, da so zbrali denar, saj je moral zdravilo prejeti do dopolnjenega drugega leta, dovolj pa je le en odmerek. Zdaj mineva točno leto od prelomnega trenutka, ko je Kris v Los Angelesu prejel odmerek zdravila, ki mu je spremenilo življenje.
[color-box color=”blue”] Kris je skorajda popolnoma okreval in je danes že nagajiv fantič, poleg tega tudi že govori, ne samo da sam tudi že sedi, tudi igra se popolnoma sam. [/color-box]

Tako so zapisali na njegovem Facebook profilu: “Življenje se z rojstvom nas, malih štrućk spremeni na lepše…včasih pa je taka sprememba borba za preživetje. S skupnimi močmi je to uspelo tudi meni in moji družini. Danes mineva točno eno leto odkar sem prejel Zolgensmo. Vsi skupaj ne bi mogli biti bolj veseli, veseli da ste vsi bili z nami, ko smo vas najbolj potrebovali, da ste se vedno ob nas…in da sem danes nasmejan, glasen in predvsem nagajiv fantek. Moja pot je se dolga…pa vendar z vami veliko lažja. Velik objemček vsem mojim prijateljem borcem, ki se kakorkoli borijo za boljši jutri. Vaš Kris.”

Krisu želimo še veliko lepih in zdravih dni!

UREDNIŠTVO
VREME

Maribor
močan dež
93%
4.6km/h
100%
20°C
21°
19°
19°
Sat
15°
Sun
19°
Mon
19°
Tue
17°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.