POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 22. 11. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.312 klicev. Med 545 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 129 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 67 kaznivih dejanj.

V 107 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 5 nesrečah hudo telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 29 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. Kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 12 poškodovanj tuje stvari, 8 vlomov, po 6 nasilij v družini in groženj, po povzročitvi telesnih poškodb in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ter po 1 rop, drzno tatvino, ponarejanje denarja ter preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 184 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, vse na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ, 47 državljanov Afganistana, 33 Nepala in 18 Maroka.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.