POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 22. 5. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.557 klicev. Med 596 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 137 kršitev javnega reda in miru ter 68 kaznivih dejanj.

V 93 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  4 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 3 voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 113 intervencij na javnem kraju, 24 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 28 tatvin, 13 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 nasilji v družini, 2 grožnji, 1 ponarejanje listin, 1 rop ter 1 drzno tatvino.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 23 oseb, 16 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Maribor in 3 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Bangladeša (7), Konga (5) in Iraka (4).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.