POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 23. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1461 klicev, med njimi 12 nujnih. Med 590 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 109 kaznivih dejanj, 60 kršitev JRM in 136 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 46 tatvin, 20 vlomov, 19 poškodovanj tuje stvari, 7 ponarejanj denarja, po 4 dejanja nasilja v družini, grožnje in kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 3 preprečitve uradnega dejanja uradni osebi ter po 1 rop in povzročitev telesne poškodbe.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 40 krat posredovali na javnem kraju in 20 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom.

V 125 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v preostalih 11 so se udeleženci lažje telesno poškodovali. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozila.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 13 oseb, 7 na območju PU Koper, 4 na območju PU Novo mesto in 2 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Nepala (7), Kazahstana (4) in BiH (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.