Policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1367 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 454 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 73 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 56 kaznivih dejanj.

V 67 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v petih nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni pa huje. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en kršitelj in zaseženih 10 vozil.


Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 36 intervencij na javnih krajih in 31 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili štirje kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 15 tatvin, 14 vlomov in poškodovanj tuje stvari, štiri nasilja v družini, tri povzročitve telesnih poškodb in ponarejanja denarja ter eno kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, grožnje in ponarejanja listin. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen štirim osebam.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 4 osebe zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer na območju Policijske uprave Koper. Med njimi so bili državljani Pakistana (3) in Indije (1).