POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 23. 2. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na telefonsko številko policije 113 prejeli 1247 klicev, med njimi 11 nujnih. Med 495 interventnimi dogodki, v katerih je bilo potrebno naše posredovanje, so med drugim obravnavali 62 kaznivih dejanj, 69 kršitev JRM in 108 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 23 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, po 6 vlomov in groženj, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanja denarja, po 2 povzročitvi telesne poškodbe in dejanji nasilja v družini ter 1 ponarejanje listin.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi kršitev JRM so 47 krat posredovali na javnem kraju in 22 krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje, ki so kljub opozorilom nadaljevali s prekrški.

V 101 prometni nesreči je nastala le materialna škoda, v 5 so se udeleženci lažje in v 2 huje telesno poškodovali. Zaradi storitev hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 7 oseb, 6 na območju PU Koper in 1 na območju PU Novo mesto. Med obravnavanimi tujci so bili 4 državljani Turčije, 2 iz Afganistana in 1 iz Kube.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.