POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 23. 7. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.676 klicev. Med 659 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 124 prometnih nesreč, 120 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

V 103 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 20 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani. Nobena oseba v prometnih nesrečah ni izgubila življenja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 85 intervencij na javnem kraju, 35 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 35 tatvin, 17 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 3 drzne tatvine, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 2 nasilji v družini ter 1 povzročitev telesne poškodbe.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 208 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 190 na območju PU Novo mesto, 18 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (54), Pakistana (40), Bangladeša (34).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.