POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 22. 7. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1659 klicev.

Med 707 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 161 prometnih nesreč, 80 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 142 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 18 z lahko telesno poškodbo in 1 prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Celje.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 13 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 60 intervencij na javnem kraju in 20 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 5 kršiteljev na območju Policijskih uprav Maribor, Murska Sobota in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 41 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 7 groženj, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 169 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 151 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Koper in 4 na območju PU Ljubljana.

Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (60), Maroko (35) in Pakistana (18).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.