POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 24. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1267 klicev. Med 504 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 114 prometnih nesreč, 50 kršitev javnega reda in miru ter 60 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 7 vlomov, po 6 poškodovanj tuje stvari in kaznivih dejanj v zvezi s prepovedanimi drogami, 5 groženj, 4 nasilja v družini, ter po 1 povzročitev telesne poškodbe, ponarejanje listin in ponarejanje denarja.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 14 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 101 prometni nesreči je nastala le materialna škoda, v 12 so bili udeleženci lažje poškodovani, v 1 nesreči pa huje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 16 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (11), Afganistana (4) in Nepala (1).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.