Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1240 klicev. Med 484 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 102 prometni nesreči, 47 kršitev javnega reda in miru ter 78 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 32 tatvin, 16 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje, po 2 kaznivi dejanji preprečitev uradnega dejanja uradni osebi, drzna tatvina in povzročitev telesne poškodbe ter po 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin in rop.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju in 19 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam, na območju policijskih uprav Ljubljana, Koper in Novo mesto, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju policijske uprave Maribor.

V 93 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 prometni nesreči pa je bil udeleženec hudo telesno poškodovan.

V zadnjih 24 urah so bile obravnavane 4 osebe zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Koper. Vse osebe so državljani Irana.