POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 24. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1752 klicev.

Med 665 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 115 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 117 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 14 prometnih nesreč z lahko in 2 s hudo telesno poškodbo ter 1 prometno nesrečo s smrtnim izidom.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Koper.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 8 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 85 intervencij na javnem kraju in 30 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 6 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Koper in Celje.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 41 tatvin, 21 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 5 groženj, 4 nasilja v družini, 3 ponarejanja denarja, 2 preprečitvi uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi, 2 ponarejanji listin in 1 povzročitev telesne poškodbe.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijskih uprav Celje in Murska Sobota.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 20 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 8 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper, 3 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (6), Sirije (6) in Maroka (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.