POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 24. 7. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.463 klicev. Med 516 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 78 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.

V 54 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 5 nesrečah huje telesno poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa sta življenje izgubili 2 osebi. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj ter po 2 povzročitvi telesnih poškodb, ropa ter nasilji v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 139 oseb, 91 na območju PU Novo mesto in 48 na območju PU Koper. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (90), Maroka (15) in Pakistana (14).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.