POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 25. 4. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.296 klicev. Med 500 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 130 prometnih nesreč, 38 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 121 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 8 nesrečah so bili udeleženci lahko in v 1 nesreči hudo telesno poškodovani.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 27 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 7 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 37 tatvin, po 16 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, 5 ponarejanj denarja, 4 nasilja v družini, po 2 drzni tatvini in kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 144 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 98 na območju PU Novo mesto, 45 na območju PU Koper in 1 na območju PU Celje. Med njimi so obravnavali največ, 29 državljanov Afganistana, 27 Bangladeša in 26 Pakistana.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.