POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 25. 5. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.481 klicev. Med 558 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 112 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 100 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 3 nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 15 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 5 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 9 groženj, po 4 kazniva dejanja drzna tatvina in nasilje v družini, po 2 kaznivi dejanji povzročitev telesnih poškodb in ponarejanje denarja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 139 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 124 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper ter po 1 na območju PU Celje in PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (33), Bangladeša (28) in Ruske federacije (26).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.