POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 26. 3. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.269 klicev. Med 500 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 58 kršitev javnega reda in miru ter 63 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika na območju PU Celje in PU Koper.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 39 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja na območju PU Ljubljana in PU Koper, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Za zaščito žrtev nasilja v družini niso izrekli nobenega ukrepa prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 29 tatvin, 14 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 2 povzročitvi telesnih poškodb, 1 ponarejanje denarja ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 66 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 60 na območju PU Novo mesto in 6 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (18), Sirije (7), Kube (6).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.