Poslanec SDS, Žan Mahnič je dobil prav posebno nagrado! Zlato medaljo za beli pinot!

Slika: SIOL

Žan Mahnič ni le poslanec, ampak očino postaja tudi pravi vinogradnik, saj je za vino, ki ga je pridelal, prejel zlato medaljo. 

“Lojze Slak bi zaigral V moji kleti je tako, kot mora bit”, je na Facebooku zapisal poslanec Žan Mahnič. Na ocenjevanju vin je za svoj beli pinot namreč prvič dobil zlato medaljo.

Društvo vinogradnikov Mirna Peč je namreč sredi marca organiziralo tradicionalno društveno ocenjevanje vin. Vina je ocenila petčlanska komisija, v kateri sta bila zunanja člana Andrej Bajuk (vodja ocenjevalne komisije) in Ivanka Badovinac (zunanji član), oba s Kmetijskega zavoda Novo mesto in domači člani Matej Granda, Jernej Muhič in Lojze Primc. Mahnič je prejel zlato medaljo za beli pinot (Pinot blanc ali beli burgundec). Gre za vino bogatega telesa in polnega okusa z zaznavno aromo limone in grenivke, ki naj bi ga pil že Karel Veliki.

Čestitamo!

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.