POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 26. 4. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1544 klicev. Med 580 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 149 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 79 kaznivih dejanj.

V 138 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v eni pa huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 14 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali enega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 42 intervencij na javnem kraju in 11 v zasebnih prostorih. Tri kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so dvema osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 40 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, štiri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, tri nasilja v družini, dve povzročitvi telesnih poškodb in eno drzno tatvino ter grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 99 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 72 na območju PU Novo mesto, 22 na območju PU Koper in 5 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Rusije (27), Kube (19) in Turčije (12).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.