Atletska dvorana in tribuna za OFEM in trajnostne učinke v športu

Betoniranje-stebrov-in-zunanjih-sten-dvorane
Gradnja atletske ogrevalne dvorane in tribune na Atletskem stadionu Poljane v Mariboru: Nova pridobitev za mariborsko atletiko in širšo javnost

Izgradnja atletske ogrevalne dvorane in tribune Atletskega stadiona Poljane v upravljanju podjetja Šport Maribor iz Skupine JHMB po začetku del januarja letos napreduje po načrtih. Trenutno je v teku betoniranje zunanjih sten in stebrov objekta, predvidoma do začetka julija pa bo zgrajena ogrevalna dvorana (v dolžini 103 metre in širini blizu 20 metrov), ki bo imela 8 tekaških prog, fitnes in posebno progo z doskočiščem za skok v daljino, nad njo pa bo tribuna z 961 sedeži.

Nova atletska ogrevalna dvorana s spremljevalnimi prostori in tribuno bo v letu 2023 omogočila, da Maribor izpelje upoštevaje vse predpisane norme in zahteve največje mladinsko tekmovanje v kraljici športov v dosedanji zgodovini mesta.

Olimpijski festival evropske mladine (OFEM) je tekmovanje pod okriljem Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), države Slovenije in mesta Maribor, ki bo gostilo športnike iz cele Evrope. V kraljici športov bo nastopilo več kot 600 mladih atletinj in  atletov iz 48 evropskih držav, kar je največ med 11 športnimi panogami, vključenimi v OFEM.

Po tem dogodku bo dvorana v poznih jesenskih, zimskih in zgodnjih spomladanskih mesecih služila kot prostor za treninge in tekmovanja mlajših kategorij, kakršnega mariborska atletika kot bazična športna panoga sedaj še nima.

Ureditev tribune pa bo naposled odprla možnost organizacije tekmovanj, kot so državna in pokalna članska prvenstva, tekme članskih reprezentanc, balkanskih prvenstev, velikih mednarodnih atletskih mitingov in drugih prireditev širšega pomena za Maribor in severovzhodno Slovenijo.

Pridobitev bo na voljo tudi ostalim športnikom v mestu, ki bodo atletski stadion in dvorano uporabljali za kondicijske priprave. Prav tako pa tudi šolarjem in dijakom za obvezne ure športne vzgoje, testiranja za športno-vzgojni karton in priprave na šolska atletska tekmovanja; slovenski policiji, vojski in gasilcem za pripravo na tekmovanja in izboljšanje tekaških zmožnosti; rekreativcem in upokojencem, ki jim tek in funkcionalna vadba pomagata izboljšati psihofizično stanje in počutje.

Tek in vadba v organizirani skupini sta tudi lepa priložnost za nova poznanstva in aktivno vključevanje. Z vsako gibalno aktivnostjo razgibamo mišice, prispevamo k mentalni sprostitvi in okrepimo življenjsko energijo ter z vsem tem pripomoremo h kakovostnejšemu življenjskemu slogu.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.