Policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1024 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 323 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 20 prometnih nesreč, 41 kršitev javnega reda in miru ter 35 kaznivih dejanj.

V 17 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v treh nesrečah pa so se udeleženci lahko telesno poškodovali. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov sta bila pridržana dva kršitelja in zaseženih 10 vozil.


Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 20 intervencij na javnih krajih in 21 v zasebnih prostorih. Pridržanih je bilo pet kršiteljev.

Med kaznivimi dejanji je bilo 11 tatvin, osem poškodovanj tuje stvari, pet kaznivih dejanj nasilja v družini, štirje vlomi, tri grožnje, dve povzročitvi telesnih poškodb in ena preprečitev uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi ter kaznivo dejanje v povezavi s prepovedanimi drogami. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen štirim osebam.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 21 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 17 na območju Policijske uprave Koper in 4 na območju Policijske uprave Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (9), Irana (8) in Maroka (4).