Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1464 klicev. Med 629 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 117 prometnih nesreč, 82 kršitev javnega reda in miru ter 84 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 23 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, po 4 kazniva dejanja grožnje in povzročitve telesnih poškodb, 2 ropa ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, drzna tatvina, ponarejanje listin in preprečitev uradnega dejanja uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 48 intervencij na javnem kraju in 34 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Maribor in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 5 osebam, na območju policijskih uprav Maribor, Novo mesto, Nova Gorica in Murska Sobota, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju policijske uprave Koper.

V 103 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 12 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 prometnih nesrečah pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 33 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 16 na območju PU Koper, 14 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Novo mesto in 1 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali državljane Afganistana (19), Bangladeša (8) in Pakistana (6).