Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 27. 2. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 915 klicev. Med 365 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 59 prometnih nesreč, 37 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj.

V 56 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 3 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 10 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 9 pa v zasebnih prostorih. 6 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 tatvin, 14 poškodovanj tuje stvari, 12 vlomov, 3 nasilja v družini ter po 1 grožnjo, povzročitev telesne poškodbe, drzno tatvino ter kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 47  oseb, 30 na območju PU Koper, 13 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Nova Gorica.  Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (28), Rusije (3) in Sirije (3).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
61%
6.2km/h
0%
13°C
15°
12°
13°
Thu
10°
Fri
8°
Sat
6°
Sun
4°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.